i

Conopida

Conopida Ferma StoianConopida provine din Cipru, fiind cunoscuta de aproximativ 2500 de ani, iar in secolul al XVI-lea era deja cultivata si in Europa.

Leguma este o sursă importantă de vitamina C, acoperind necesarul zilnic, dar şi o sursă de alte substanţe benefice pentru organism: Complexul B, carotenul şi vitamina K. În acelaşi timp, conopida are în compoziţie cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc şi cupru. 

Conopida are multe intrebuintari fiind folosita la prepararea supelor, ciorbelor, salatelor si mancarurilor. Se mai consuma si murata sau marinata.

La noi in tara se cultiva in toate regiunile, fiind cunoscute multe varietati, printre care si soiuri de vara si soiuri de toamna printre care se intalneste soiul numit „bulgare de zapada”.

 

 Ferma Stoian cultiva varietatea Locris.

 

We have 22 guests and no members online

2011.
By Joomla 1.7 Templates in collaboration with hosting