i

Morcovul

   Morcov - legume romanesti

Dintre soiurile de morcov cultivate de catre Ferma Stoian principalele sunt: Maestro, Bolero si Presto. Aceste două soiuri sunt preferate datorită multiplelor propietăți privind gustul, aspectul, uniformitatea, culoarea, rezistența la boli, calitatea foliajului și perioada de păstrare.

Suprafața cultivată de morcov ajunge la aproximativ 180-200 de hectare anual. Cultura de morcov este atent monitorizată de către ingineri de specialitate începand cu momentul pregătirii terenului. Toata informația monitorizării culturii este centralizată urmând normele standardului internațional Global GAP.

Disponibilitatea stocului de morcov este în perioada iulie - martie, morcovul fiind pus catre vânzare în ambalaje între 1 kg si 25 kg.

Puteti viziona procesul de recoltare al morcovului accesand urmatorul link: video recoltare morcov

 

Morcovul (Daucus carota), este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este rădacina. Este o bienală, în primul an frunzele care produc alimentul plantei, iar rădacina îmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lastarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu ramurele de floare albe.

Morcovul este una dintre legumele cele mai întrebuințate în alimentație, în stare crudă, preparată, sub formă deshidratatâ, de conserve și sucuri. Rădacinile contin apă, glucide, protide, lipide, precum și o mare varitate de substanțe bioactive: vitamine, săruri minerale, substanțe volatile, care le conferă o ridicată valoare alimentară și terapeutică.

De asemenea trebuie remarcat conținutul ridicat în caroten (provitamina A), vitaminele E, B1, B2, C, iar substanțele minerale K, P, Ca, Fe.

 

 

 

Precizare: cu privire la recomandarea inscripționată pe punga de morcov 1kg: aceasta nu reprezinta un rezultat al unor încercări de laborator, ci se adresează consumatorului final pentru menținerea prospețimii și gustului pentru o perioada mai lunga. Expunerea la raft la temperatura ambientala nu afectează proprietatile produsului privind siguranța alimentara.

 
 

We have 31 guests and no members online

2011.
By Joomla 1.7 Templates in collaboration with hosting