i

 

Ferma Stoian, pornită ca o afacere de familie, a fost înfiinţată în 1992 de familia Stoian şi şi-a început activitatea pe o suprafaţă de 7 hectare, pe care a fost cultivată, în primul an, varză. La acel moment, lucrările erau efectuate de familia Stoian, împreună cu doar trei angajaţi şi cu utilaje închiriate de la SMA (Secţia Maşini Agricole).

În 1995, datorită calităţii superioare a recoltei, suprafaţa de teren cultivat cu legume a crescut la 40-50 de hectare şi Ferma Stoian, care achiziţionase deja două tractoare, a început să îşi dezvolte baza de utilaje, astfel încât astăzi deţine 21 de tractoare.

În 1999, Ferma Stoian lucra o suprafaţă de 150 de hectare de teren, în 2005, aprox. 400 de hectare, iar în 2010, suprafaţa cultivată ajunsese la 470 de hectare, pe care se aflau legume romanesti. Anul trecut, Ferma Stoian a cultivat legume pe o suprafaţă de aprox. 550 de hectare, la care se adaugă terenurile cultivate cu cereale,pentru rotaţia culturilor. 

Astăzi, 350 de hectare de teren se află în propietatea Fermei Stoian și încă pe atât sunt lucrare în arendă sau forme similare de închiriere.

Din nevoia de a răspunde cerinţelor pieţei, în vederea dezvoltării afacerii, în 2002 a luat fiinţă S.C. Big Land Company S.R.L., societatea comercială care deserveşte Ferma Stoian. Principalul avantaj a fost acela că au putut fi achiziţionate utilaje performante din străinătate.

Anul 2005 a însemnat construirea, din fonduri proprii, a primului depozit frigorific.

În 2007 Ferma Stoian a accesat, pentru prima dată, fonduri europene, şi astfel, prin proiectul SAPARD, a făcut o achiziţie de tractoare şi utilajele aferente. În 2008 a fost accesat al doilea proiect european, pentru construcţia celei de-a doua hale frigorifice de depozitare şi achiziţionarea de motostivuitoare. În 2010 a mai fost construităîncă o hală ventilată pentru depozitarea cepei. 

Suprafaţa totală a spaţiului în care se află halele de depozitare este de 4 hectare. Alături de acestea, au fost construite, începând din 2002, spaţiile administrative, în care funcţionează astăzi Ferma Stoian şi Big Land Company. Din acelaşi an, până în 2005, s-a construit spaţiul destinat atelierelor mecanice de lăcătuşerie – strungărie, în care utilajele sunt reparate, modificate şi în care le sunt aduse îmbunătăţiri specifice activităţilor şi terenurilor pe care se lucrează.

În anul 2015 au fost finalizate lucrările de construcție ale unui nou depozit frigorific cu tehnologie de pastrare pentru rădăcinoase și ceapă.

70% din marfa Fermei Stoian pleacă pe piaţa liberă, către micii comercianţi, iar 30% este destinată diverşilor angrosişti, care livrează legumele către marile reţele de retaileri.

Ferma Stoian livrează legume romanesti către Carrefour România, Auchan Romania, Romania Hypermache și Selgros.

 

  • ferma stoian - legume romanesti 1
  • ferma stoian - legume romanesti 2

Simple Image Gallery Extended

We have 16 guests and no members online

2011.
By Joomla 1.7 Templates in collaboration with hosting